maanantai 30. kesäkuuta 2014

Viimeinen viikko käynnistyy

Tässä oikein kunnon videopläjäys, pääsette mukaan hetkiin ja tunnelmiin! :)

Torstai-iltana täällä vietettiin 10-luokkalaisten valmistujaisia. Niinkuin kerroinkin jo aiemmin, oppilaat suunnitteli ja toteutti koko illan omin kätösin, ja upeat juhlat saivatkin aikaan! Ohjelmaa oli vaikka minkä sorttista, oli lauluja ja näytemä, ruokia, juomia ja puheita. Ja vitsi mitä pukuja, wau! Tytöt oli tehneet itselleen aivan upeat mekot, ihan itse. Oli niin erilaiset valmistujaiset kun vaikka Suomessa yleensä on, puhumattakaan jenkkien menosta. Täällä koristeina toimivat kaiken maailman joulukoristeet, rantapallot, kaikki mitä oli vaan löydetty. Lattialle oli levitetty heinää, niinkun täällä on tapana aina suurimmissa juhlissa tehdä. Kuvat ja videot kertokoon enemmän. Tosi mahtava ilta, ihanaa että päästiin osallistumaan!


Valmistujaispotretti, bongaatko ferenzi-Heidin? ;)


Pojat ykköset yllä


Punaisen maton loisteessa :)


Kymppien lauluesitys
Koulun pappi/kuraattori johtaa laulua :)
Näytelmä sisälsi mm. eläviä kanoja ja naiseksi pukeutuneita miehiä


Näytelmä loppui musikaalityylisesti :)Perjantaina oli 8-luokkalaisten Precious Me -päivä. Tytöt tykkäsi taas ihan tosi kovasti laittautua ja poseerata, mutta melkein kaikki pojat oli jotenkin vaisuja. Tässä luokassa ei vielä oo sellasta samanlaista ryhmähenkeä kuin kympeillä, mikä näkyi tälläsenä erikoispäivänä tosi selvästi. Vain yksi pojista oli niin rohkea, että laittautui pikkusen, ja loppujen lopuksi hän pyysi mua jopa lakkaamaan kyntensä, hah :D Pienen avustuksen jälkeen oppilaat alkoivat keksiä vähän mielikuvituksellisempia kuvauspaikkojakin, ja kivoja otoksia saatiin. 8. luokka


Lauantaina täällä kävi jotain isoja jehuja Addiksesta, jotka päättää ilmeisesti hyvinkin pitkälle tän koulun tulevaisuudesta. Päästiin Patrician kanssa sen ansiosta kampaamoon hiushoitoihin koko aamuksi, koska koulu halus näyttää näille tarkastajille, että sen on oltava laadukas ja hyvä paikka, koska jopa ferenzit käy siellä oppilaiden asiakkaina. Sain neljän tunnin setin, pesut, hoidot, naamiot, hieronnat, kaikki mahdollinen, huh mitä hemmottelua! Teki niin hyvää mun auringon polttamalle koppuratukalle. 

Sunnuntaiaamuna heräsin kukonlaulun aikaan, mihinkäs muaallekaan kun kirkkoon! Täällä kaikki kristityt käy sunnuntaisin kirkossa, ja meno siellä on vähän erilaista kun Suomessa. Uskonnot on oikeastaan ihan yhtä tän kulttuurin kanssa, ja kirkossa käynti vaan kuuluu asiaan.  Täällä uskonto on jotenkin sidoksissa kaikkeen muuhun, se näkyy koko ajan ja joka paikassa, jotkut tietty harjoittaa sitä ahkerammin kuin toiset, mutta se vaan kuuluu tän maan kuttuuriin ja täällä olemiseen. Suomessa en oo varmaan koskaan ripariaikoja lukuunottamatta käynyt kirkossa "huvikseen", mutta täällä meen ihan mielelläni.


Kirkon musiikkihommia. Kuurot istuu kirkossa aina edessä, 
jossa tulkki kääntää laulut ja muut viittomiksi.Tälläistäkin menoa.. Jonkun aikaa mietin, 
uskallanko edes ottaa kameraa esiin, mutta päätin sitten rohkaista itseni.Lauantain hiuspesut tehtiin aikas jääkymällä vedellä, (koska koululle ei tule mihinkään, edes asuntoloihin, lämmintä vettä) josta pienen aivojäätymisen lisäksi seurasi kaktus kurkussa -olo ja orastavan flunssan yltyminen. Toivottavasti nuhanokka rauhottuu viikon aikana ennen 11 tunnin lentoja! Kotiinpaluu alkaa lähestyessään olemaan koko ajan enemmän mielessä, ja oon alkanut näkemään siitä jo unia. Viime yönä kävin esimerkiksi äitin ja iskän luona viikonloppulomalla täältä, unessa tuntu ihan järkevältä lentää sinne ja takasin parin päivän sisällä.. Oon koittanut vähän listata, että mitä vielä pitäis ehtiä tekemään täällä, ja tuntuu, että se lista vaan kasvaa koko ajan. Miten kaikki onkin voinut vaan jäädä? Tai no, just siirsin yhdenkin homman "ehtiihän sen huomennakin" -ajatuksella johonkin tulevaisuuteen, ehkäpä siinä on syy :D

Ekaluokan suloinen Lemlem

Pojat näytti taitojaan Twister -narulla

Tästä lähtee viimeinen viikko, tosi vaikee käsittää, että jo viisi viikkoa ollaan oltu täällä.. Noh, nyt en mieti sitä liikaa, vaan lähden hakemaan askarteluvälineitä ja rupean askartelemaan muutaman oppilaan kanssa pientä ylläriä, siitä lisää seuraavassa tekstissä! :)


♥ Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti